Tuduhaké menu pokok

Bupati iku pamimpin kabupatèn. Tembung "bupati" iki saka basa Sansekerta: bhûpati, "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo Walikutha. Kanggo nglakokaké pamaréntahan, bupati nduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo DPRD Kabupatèn.
Sadurungé taun 1945 kalungguhan bupati iki mung ing Pulo Jawa, Madura lan sawatara Bali. Sabubaré taun 1945 digunaake ing kabèh kabupatèn sa-Indonésia.

PamilihanBesut

Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih déning rakyat sekabupatèn. Jabatan bupati iki kalungguhan politis amarga diusulake parté pulitik lan ora kalebu punggawa nagari sipil.

Uga delengenBesut