Kabupatèn Way Kanan

kabupatèn ing provinsi Lampung, Indonésia

Kabupatèn Way Kanan iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha Blambangan Umpu iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±---km² utawa---hèktar.

Way Kanan
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Way Kanan.png
Lambang
Sesanti: Ramik Ragom
(Basa Lampung:-)
Lokasi Lampung Kabupaten Way Kanan.svg
Pernahé Way Kanan ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi27 April 1999
Kutha krajanBlambangan Umpu
Pamaréntahan
 • BupatiLoekman Djoyosoemarto
Laladan
 • Gunggung3,921,63 km2 (1,514,15 sq mi)
Cacah warga 2020[1]
 • Gunggung453.921
 • Pepadhet120/km2 (300/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Bali lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Bali
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos34xxx
Kodhe laladan(+62)
Plat montorBE
Situs wèbwww.waykanankab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

---Lintang kidul lan---Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Way Kanan ketata sajeroning 12 kacamatan,---désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Bahuga
  2. Banjit
  3. Baradatu
  4. Blambangan Umpu
  5. Gunung Labuhan
  6. Kasui
  7. Nagara Batin
  8. Negeri Agung
  9. Negeri Besar
  10. Pakuan Ratu
  11. Rebang Tangkas
  12. Way Tuba

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kabupatèn Way Kanan

Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung


  1. https://waykanankab.bps.go.id/publication/2018/08/16/3c6efd17871c0d1ad1820da0/kabupaten-way-kanan-dalam-angka-2018.html