Kabupatèn Lampung Kidul

kabupatèn ing provinsi Lampung, Indonésia

Kabupatèn Lampung Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha Kalianda iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Natar, Branti lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Lampung Kidul
Kabupatèn
Lambang
Lambang
Sesanti: Ragom Mufakat
(Basa Lampung: Bermusyawarah untuk Mufakat)
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Selatan.svg
Pernahé Lampung Kidul ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi14 November 1954
Kutha krajanKalianda
Pamaréntahan
 • BupatiNanang Ermanto (PLT)
Laladan
 • Gunggung2,007,01 km2 (774,91 sq mi)
Cacah warga [1]
 • Gunggung972.579
 • Pepadhet480/km2 (1,300/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Bali lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Bali
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos34xxx
Kodhe laladan(+62)
Plat montorBE
Situs wèbwww.lampungselatankab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Lampung Kidul katata sajeroning 14 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Candhipura
  2. Jati Agung
  3. Kalianda
  4. Katibung
  5. Ketapang
  6. Merbau Mataram
  7. Natar
  8. Palas
  9. Penengahan
  10. Rajabasa
  11. Sidomulyo
  12. Sragi
  13. Tanjung Bintang
  14. Bakauheni

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung


  1. Kabupaten Lampung Selatan Dalam Angka 2016. BPS Kabupaten Lampung Selatan. 2016. p. 42. ISSN 0215-4072. |first= missing |last= (pitulung)