Kabupatèn Tulang Bawang

kabupatèn ing provinsi Lampung, Indonésia

Kabupatèn Tulang Bawang iku kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Menggala iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Banjar Agung, Dente Teladas lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 3.466,32 km2 utawa hèktar.[2]

Tulang Bawang
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Tulang Bawang
Lambang
Sesanti: Sai Bumi Nengah Nyappur
(Basa Lampung: Satu Tanah, Ramah Bergaul)
Lokasi Lampung Kabupaten Tulang Bawang.svg
Pernahé Tulang Bawang ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi20 Maret 1997
Kutha krajanMenggala
Pamaréntahan
 • BupatiWinarti
Laladan
 • Gunggung3.466,32 km2 (1.33.835 sq mi)
Cacah warga [1]
 • Gunggung450.902
 • Pepadhet130,000/km2 (340,000/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Melayu lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Sundha
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos346xx
Kodhe laladan(+62) 362
Plat montorBE
Situs wèbwww.tulangbawangkab.go.id
(in Indonésia)

PamekaranBesut

Kanthi disahaké Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomor 49 Taun 2008,[3] ngenani Pambentukan Kabupatèn Mesuji ing Provinsi Lampung, sapérangan tilas kacamatan ing Kabupatèn Tulang Bawang dadi péranganing Kabupatèn Mesuji, ya iku:

  1. Mesuji
  2. Mesuji Timur
  3. Panca Jaya
  4. Rawa Jitu Utara
  5. Simpang Pematang
  6. Tanjung Raya
  7. Way Serdang

Kanthi disahaké Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomor 50 Taun 2008,[4] ngenani Pambentukan Kabupatèn Tulang Bawang Kulon ing Provinsi Lampung, sapérangan tilas kacamatan ing Kabupatèn Tulang Bawang dadi péranganing Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ya iku:

  1. Gunung Agung
  2. Gunung Terang
  3. Lambu Kibang
  4. Pagar Déwa
  5. Tulang Bawang Tengah
  6. Tulang Bawang Udik
  7. Tumi Jajar
  8. Way Kenanga

GéografiBesut

Lintang kidul lan  Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Tulang Bawang katata sajeroning 16 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Banjar Agung
  2. Banjar Baru
  3. Banjar Margo
  4. Dente Teladas
  5. Gedung Aji
  6. Gedung Aji Baru
  7. Gedung Meneng
  8. Menggala
  9. Menggala Lor
  10. Meraksa Aji
  11. Penawar Aji
  12. Penawar Tama
  13. Rawa Pitu
  14. Rawajitu Lor
  15. Rawajitu Kidul

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. "Kabupaten Tulang Bawang Dalam Angka 2020". www.tulangbawangkab.bps.go.id. Retrieved 7 Juni 2020. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. "Badan Pusat Statistik Kabupaten Tulang Bawang". tulangbawangkab.bps.go.id. Retrieved 2020-07-18.
  3. Undang-Undang Républik Indonésia Nomor 49 Tahun 2008
  4. Undang-Undang Républik Indonésia Nomor 50 Tahun 2008

Pranala njabaBesut

Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung