Tuduhaké menu pokok

Philip Seymour Hoffman (23 Juli 1967 – 2 Fèbruari 2014) dhèwèké ya iku paraga lanang, sutradhara lan prodhuser ing filem lan téater saka Amérika. Hoffman kawentar amarga dadi karakter peran pendukung ing sawenèh filem kawit taun 1990an tekan dhèwèké mati ing umur 46 taun.

Filmografi lan panghargianBesut

Hoffman dadi paraga ing 55 filem lan siji minisèri sasuwéné kariré dhèwèké 22 taun. Dhèwèké menangi Academy Award for Best Actor ing filem Capote (2005), lan dinominasikaké ambal ping telu kategori Best Supporting Actor ing filem Charlie Wilson's War (2007), Doubt (2008), lan The Master (2012). Dhèwèké uga nampa lima Golden Globe Award nominasi (menang siji kategori), lima BAFTA Award nominasi (menang siji kategori), telu Screen Actors Guild Awards (menang siji kategori), lan menang Volpi Cup ing  Venice Film Festival.[1] Hoffman isih aktif ing téater sanajan dhèwèké niti karir ing filem, mbintangi 10 téater lan dadi sutradhara ing 19 téater (akèh-akèhé ing New York). Dhèwèké nampa telu Tony Award nominasi kanggo penampilané ing Broadway: loro kanggo Best Leading Actor, ing filem True West (2000) lan Death of a Salesman (2012), lan siji kanggo Best Featured Actor ing filem Long Day's Journey into Night (2003).[1]

RujukanBesut

SitiranBesut

  1. a b Sitiran kosong (pitulung)