Pierre Louis Maupertuis

Pierre-Louis Moreau de Maupertuis (pocaping cara Prancis: [mopɛʁtɥi]; Saint-Malo, 17 Juli 1698Basel, 27 Juli 1759)[1] piyambakipun punika matematikawan, filsuf, sarta cendekiawan Perancis. Piyambakipun dados direktur Académie des Sciences, naté nyepeng kalungguhan dados présidhèn ingkang kaping pisanan wonten ing Akademi Sains Prusia amargi undangan Friedrich II saking Prusia.

Pierre Louis Maupertuis
Lair(1698-Cithakan:NOMORBULAN-17)17 Juli 1698
Saint-Malo
Pati27 Juli 1759(1759-07-27) (umur 61)
Basel
KabangsanPrancis
Babaganmatematika
InstitusiAcadémie française; Akademi Sains Prusia
Misuwur amargaAsas tindakan terkecil
Lettres

Maupertuis ngelaksanakaken èkspèdhisi maring Laplandia kanggé nentukaken wujud Bumi. Piyambakipun sok angsal kredit amargi panemuan asas tindakan terkecil.

RujukanBesut

  1. wonten sumber sanès ingkang njlerehaken manawi piyambakipun miyos nalika tanggal 28 September 1698.