Pilsner

Pilsner (uga pilsener utawa mung pils ) minangka salah sawijining jinis ombenan lager pucet . Jeneng kasebut asale saka kutha Bohemian Pilsen (Plzeň), ing papan iki digawe kaping pisanan ing taun 1842 dening juru bir saka Bavaria, Josef Groll . [1] Lager pucat pertama ing donya, Pilsner Urquell asli, isih diproduksi ing saiki.

Pilsner Urquell , lager pucet pertama ing donya lan leluhur Pilsners saiki

RujukanBesut

 
Gelas Bitburger, Pilsner gaya Jerman
  1. Jackson, Michael. "Prague: twinned with Burton-upon-Trent". The Beer Hunter. Dibukak ing 28 April 2011.