Gunung Pinatubo iku gunung ing Luzon, Filipina. Gunung iki dhuwuré 1.485 m.

Letusan 1991Besut

Letusan iki tingkat letusane (VEI) VEI 6.Gunung iki sakdurunge letusan 1991 dhuwure 1.745 m. Letusan iki ngasilake global cooling 0.5°C taun 1991-1993.

Pranala njabaBesut