Plungker mupakat utawa krul (umum diarani minangka ponten) iku simbol saka basa Walanda sing digunakaké kanggo tugas sekolah utawa kanggo nuduhaké yèn wongé wis nonton lan sarujuk kanthi cara ninggalaké tandha. Krul pisanan muncul ing awal abad kaping 19, bebarengan karo nambahé birokrasi ing Walanda.[1] Sajarawan percaya yèn simbol iki asalé saka huruf g sing ditulis kesusu lan nduwé teges goed 'apik' utawa gezien 'wis nonton'. Simbol iki wis arang digunakaké ing sanjabané Walanda, kajaba tilas koloni Walanda kaya Indonésia, Afrika Kidul, Antillen Walanda, lan Suriname.

Krul

RéferènsiBesut

  1. "Waar komt het vandaan?". NRC (in Belanda). Retrieved 2018-05-26.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)