Polyplacophora

Polyplacophora yaiku kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ing filum Mollusca.[1] Tuladha kang kondhang saka kelas iki yaiku Chiton sp..

Tonicella lineata 1.jpg

Struktur AwakéBesut

Awaké bundher kaya endhog, tipis, lan simetris bilateral. Cangkemeé ora nambah gedhé lan anané ning endhas (anterior), nanging anusé ana ing posterior. Kéwan iki ora duwé tentakel lan mata. Permukaan dorsal awaké katutup karo mantel kang rangkepi karo kepingan kapur kang gunggungé wolu, kepingan kapur mau ngadhut serabut angsang. Kadang-kadang kepingan iku kabungkus lapisan kitin. Saluran mantel ana ing pinggiré awak. sikilé pipih lan racaké duwé ilat parut (radula).[2]

Sistem OrganBesut

Sistem pencernaanBesut

Organ pencernaan diwiwiti saka cangkem kang ana radulané lan untu – faring – weteng – usus alus – anus. Klanjer pencernaané yaiku hati kang langsung karo weteng.[2]

Sistem sarafBesut

Sistem saraf kaya ali-ali esofagus lan ana loro cabang saraf kang mensarafi mantel lan laladan sikil. Ora ana ganglion kang jelas, nanging ana sel-sel ganglion ning cabang saraf.[2]

Sistem peredaran darahBesut

Sistem peredaran darah lakunair (kabuka) tuladhané jantung, aorta, lan sinus. Getih olih oksigèn saka angsang.[2]

Sistem ekskresiBesut

Ekskresi diproses déning sapasang ginjel kang bermuara ning arah posterior.[2]

Sistem reproduksiBesut

Reproduksi kanthi sèksual, yaiku katemuné sel oyum lan sel sperma kang ana ing individu lanang lan wadon.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1: Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9. Check |authorlink= value (pitulung)
  2. a b c d e f [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1. Check |authorlink= value (pitulung)CS1 maint: multiple names: authors list (link)