Préinan Yahudi

Preian Yahudi, uga dikenal minangka pameran Yahudi utawa Yamim Tovim ( basa Ibrani: ימים טובים‎ ' Dina Apik ' , Utawa tunggal יום טוב Yom Tov ing transliterasi Hebrew Cara Inggris /ˈjɔːm ˈtɔːv, jm ˈtv/ ]), [1] iku preian diamati ing yahudi lan wong-wong Yahudi [Note 1] saindhenging tanggalan Ibrani . Iki kalebu unsur religius, budaya lan nasional, asale saka telung sumber: mitzvot Alkitab ("prentah"); amanat rabi ; Sejarah Yahudi lan sejarah Negara Israel .Preinan Yahudi kedadeyan ing tanggal sing padha saben taun ing tanggalan Ibrani, nanging tanggal kasebut beda-beda ing basa Yunani . Iki amarga tanggalan Ibrani minangka tanggalan lunisolar (adhedhasar siklus srengenge lan rembulan), dene Gregorian minangka kalender surya .

  1. "yom tov". Random House Webster's Unabridged Dictionary.
Lilin dibakar ing wayah wengi ing dina Sabat Yahudi ("Shabbat") lan ing preinan Yahudi.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "Note", nanging tenger <references group="Note"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana