Kozan tarihyerlesim.jpg

Propinsi Adana iku propinsi kang jembar wewengkoné 14.030 km², dumunung ing Region Mediterranean sisih kidul Turki. Propinsi kang wewatesan karo propinsi iki ya iku Mersin ing sisih kulon, Hatay ing sisih kidul-wétan, Osmaniye ing sisih wétan, Kahramanmaraş ing sisih lor-wétan, Kayseri ing sisih lor, lan Niğde ing sisih lor-kulon. Kutha krajané ya iku kutha Adana.

DistrikBesut

Adana dipérang dadi 14 distrik (kutha krajan dicithak kandel):

MuseumBesut

Situs sajarahBesut

FestivalBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Distrik ing Turki