Provinsi Imperia iku provinsi ing Italia. Provinsi iki jembar wewengkoné 1.156 km&sup2. Cacahing sing ndunungi 215.591 jiwa (2005), kanthi kapadhetan 186,5 jiwa/km². Provinsi iki kapérang dadi 67 komunitas. Kutha krajané ya iku Imperia. Provinsi iki dumunung ing region Liguria. Imperia minangka kutha gedhé dhéwé ing region iki.

Provinsi Imperia
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Liguria
Ibukutha Imperia
Area 1,156 km²
Populasi 204,233
Kapadhetan 176
Komunitas 67
Nomor Polisi IM
Kodhe Pos 18010-18021, 18023-18028, 18030-18031, 18033, 18035, 18037, 18039, 18100
Kodhe Telepon 0183, 0184, 0196
ISTAT 008
Presidhèn Giovanni Giuliano
Imperia posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Imperia ing Italia
Peta Imperia

Komunitas wigatiBesut

Pranala njabaBesut

  Italia | Province della regione Liguria  
Genova | Imperia | La Spezia | Savona