San Luis (pangucap cara Spanyol: [san ˈlwis]) ya iku sawijining provinsi ing Argentina kang manggon ing kulon tengah nagara iku. Provinsi iki wewatesan ing iring lor karo La Rioja, ing iring kulon karo Córdoba, ing kidul karo Provinsi La Pampa, ing kulon karo Mendoza lan ing wétan segara karo San Juan.

San Luis
Provinsi
Gendéra San Luis
Gendéra
Location of San Luis
Pamaréntahan
 • GubernurAlberto Rodríguez Saá
 • SenatorLiliana Negre de Alonso, Adolfo Rodríguez Saá, Daniel Pérsico
Cacah warga (2001)367.933
 • Pepadhet4,8/km2 (120/sq mi)
Demonym(s)Puntano
Kodhe ISO 3166AR
Situs wèbhttp://www.sanluis.gov.ar

SajarahBesut

Wewengkon provinsi San Luis tau dianggo déning warna-warna kelompok ètnis pribumi, kaya ta: bebrayan Michilingüe, Calchaquíe, Ranquele, Puelche, lan Oehuenche.

Pamérangan administratifBesut

 
Pamérangan administratif provinsi San Luis lan kutha krajané

La provincia se encuentra dividida en 9 departamentos:

Kutha-kutha wigatiBesut

Panggènan-panggènan liya:

WisataBesut

  • Santa Rosa de Conlara
  • Taman Nasional Sierra de las Quijadas
  • Sierra de Comechingones (en Merlo)
  • Daerah perlindungan Flora dan Fauna
  • Embalse Potrero de los Funes
  • Valle de Conlara
  • Merlo
  • San José del Morro
  • La Toma
  • Quines
  • Lujan
  • San Francisco del Monte de Oro
  • Nogoli
  • Villa de La Quebrada
  • San Luis (kutha krajan)
  • El Volcán
  • La Florida
  • El Trapiche
  • Balde
  • Carpintería

Pranala njabaBesut

Cithakan:Provinces of Argentina