Psikokinesis

Psikokinesis (saka basa Yunani ψυχή, "psyche", artiné pikiran, jiwa, ati, utawa napas; lan κίνησις, "kinesis", brarti obah, obahan; barès "pikiran-obahan"), ya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku bisa kaya ta bandha utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné dhapuré ya iku psikokinetik metal-bending, yakuuwi efek psikokinetik marang bandha-bandha logam kaya ta kunci, sendok, peso utawa sajinisé.

Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis déning Julius Ochorowicz.

Meski lumrahé fenomena psikokinesis iki sadurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga fenomena psikokinesis kang kadadian tanpa siyap-siyap. Miturut para ahli parapsikologi, manawa ana kadadéan kang bebayani utawa gawé wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké daya psikokinetik. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka daya psikokinetik kang metu saka awaké dhéwé.[1]

Klasifikasi psikokinesisBesut

 
Eksperimen Mikro-PK kang dilakukaké ning Universitas Northampton.

Lumrahé para ahli parapsikologi mbedakaké ngèlmu psikokinesis ana rong jinis, ya iku psikokinesis-makro lan psikokinesis-mikro. Psikokines-makro

ya iku kang kadadiané bisa diweruhi kanthi cara langsung. Kaya ta misalé ning pertunjukan télévisi ana wong kang bisa sanggup mlengkungaké sendok, ngangkat bandha iku ning awang-awang, utawa kebal déning sanjata kang lancip. Nanging Psikokinesis-mikro kadadeané ora bisa titeni migunakaké mata biyasa. Perlu anané métodhe statistik tartemtu supaya bisa meruhi kadadéan iku. Kaya ta ning kategori mikro ya iku pangobatan jarak adoh[1]

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

Cithakan:Parapsikologi