Pulo Yeonpyeong

(Kaelih saka Pulau Yeonpyeong)

Koordhinat: 37°40′0″N 125°41′47″E / 37.66667°N 125.69639°E / 37.66667; 125.69639

Pulau Yeonpyeong inggih menika satunggaling kapuloan wonten ing Laut Kuning, Korea Kidul. Kapuloan menika mapanipun kirang langkung 80 km wonten ing sisih kulon Incheon. Pulo utama wonten ing kapuloan menika ajeneng pulau Daeyeonpyeong (kadangkala ugi sinebat Yeonpyeong), kanthi wiyaripun 7.01 km² lan cacahipun padunung kirang langkung 1.176 jiwa (1999). Pulau sanès ingkang dipun-ginakaken inggih menika Soyeonpyeong, kanthi cacahing padunung ingkang langkung alit saha wewengkonipun kanthi wiyar 0.24 km².[1]

Pulo Yeonpyeong
Hangul연평도
Hanja延坪島
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaYeonpyeongdo
McCune–ReischauerYŏnpyŏngdo

Yeonpyeong menika mapan wonten ing Garis Wates Lor, lan namung 12 km saking segara Korea Kidul. Awit saking papanipun saha kathahipun sumber daya ulam pramila pulau menika dados sengkéta antawisipun Korea Kidul lan Korea Lor. 1000 bala Korea Kidul nglampahi patroli wonten ing kapuloan menika lan kalih perang wonten segara sampun kedadosan ing celak pulo menika ing taun 1999 lan 2002.[2][3] Nalika tanggal 23 Novèmber 2010, artileri Korea Lor nembaki Yeonpyeong.[4][5][6][7] Korea Kidul langsung paring piwales awit saking prastawa témbakan kasebut.

RujukanBesut

  1. "연평도 (延坪島)" (in Korean). Naver Encyclopedia. Retrieved 2018-01-15.CS1 maint: unrecognized language (link)
  2. Facker, Martin (June 23, 2009). "In Clash Between Koreas, Fishermen Feel First Bite". The New York Times. Retrieved 2018-01-15.
  3. Herskovitz, Jon (Mar 10, 2009). "Guns and crabs at Koreas' Cold War fishing zone". Reuters. Retrieved 2018-01-15.
  4. Kim, Kwang-Tae (November 22, 2010). "SKorea: NKorea Fires Artillery Onto Island". Associated Press. Retrieved 2018-01-15.
  5. "(URGENT) Four S. Korean soldiers wounded by N. Korean artillery fire: military officials". Yonhap News Agency. November 23, 2010. Retrieved 2018-01-15.
  6. Branigan, Tania (2010-11-23). "Artillery fire on Korean border". guardian.co.uk. Guardian. Retrieved 2018-01-15.
  7. "Artillery fire on Korean border". BBC Online. BBC. 2010-11-23. Retrieved 2018-01-15.


Cithakan:KoreaSelatan-geo-stub