Tuduhaké menu pokok
Tlutuh kang metu saka wit

Tlutuh ya iku arane banyu kang metu saka wit-witan (kulit wit, godhong, oyot, kembang, lsp) kang tatu. Umume tlutuh duwé kaanan kenthel lan pliket. Tujuan wit-witan ngetokaké tlutuh nalika tatu mligi kanggo pertahanan.

Tlutuh duwé pangajiBesut

Pira-pira jinis tlutuh tuwuhan duwé pangaji, kaya ta tlutuh karèt lan damar. Tuwuhan kang wis gedhé banjur sengaja digawé tatu supaya metu lan diklumpukake tlutuhe.