Tuduhaké menu pokok

Puma inggih punika perusahaan internasional ingkang produksi sepatu ulah raga lan piranti ulah raga sanèsipun. Perusahaan punika berbasis ing Jerman, lan kabangun déning Rudolf Dassler. Rudolf inggih punika kangmas saking Adolf Dassler, pendiri Adidas.

Puma AG Rudolf Dassler Sport
Publik
IndhustriUlah raga
Diyasa1924
Kantor gedhéJerman Herzogenaurach, Jerman
Wong kunci
Jerman Rudolf Dassler, Pendiri
Jerman Jochen Zeitz, CEO
WijilAgeman lan piranti ulah raga
Olèh-olèhanIncrease € 2,755 miliar (2006)
Cacah karyawan
6.831 (2006)
BabonPPR
Sana jaringanwww.puma.com

Perusahaan punika misuwur ing bal-balan amargi dados sponsor juru main bal-balan ingkang misuwur kados Pelé, Johan Cruijff, Enzo Francescoli, Diego Maradona, lan Lothar Matthäus. Ing Amérikah Sarékat, Puma misuwur kanthi sepatu bal basket kulitipunn ingkang dipunkenalaken ing taun 1968.

Sanesipun sepatu ulah raga, Puma ugi mroduksi sepatu lan ageman ulah raga ingkang dipunrancang déning perancang busana kados Lamine Kouyate lan Amy Garbers. Wiwit taun 1996, Puma ningkataken aktivitasipun ing Amérikah Sarékat, kados mundhut 25% saham Logo Athletic. Wonten ing taun 2007, Puma dados anak perusahaan saking PPR, satunggaling perusahaan ''holding'' Prancis.

Pranala njabaBesut