Pysanka

A pysanka ( Basa Ukrania: писанка , jamak: pysanky ) yaiku endhog Paskah Ukraina, dihiasi nganggo desain tradisional Ukraina nggunakake metode resisten lilin. Tembung pysanka asalé saka pysaty tembung, "kanggo nulis" utawa "kanggo inscribe ", minangka designs ora dicet ing, nanging ditulis (marajah) karo beeswax. Akeh klompok etnis Eropa Tengah lan Timur liyane sing duwe tradhisi sing padha, kalebu pisanica Kroasia lan pisanka Polandia.

Campuran pysanky modern, diasporan, lan tradisional Ukraina 

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Pysanka ing KamusWiki.