Tuduhaké menu pokok

Sajeroning géomètri (Euclidean, quadrilateral utawa quarangle utawa tetragon iku sawijining wangun segi akèh polygon kanthi papat sisi (utawa 'rusuk') lan papat pojok. Tembung quadrilateral asal saka tembung quad (tegesé "papat") lan lateral (tegesé "sisih").

Quadrilateral
Six Quadrilaterals.svg
Enem wangun quadrilateral
Rusuk land vertex4
Schläfli symbol{4} (for square)
Jembarvarious methods;
see below
Internal angle (degrees)90° (for square)

Quadrilateral iku poligon sing bisa awujud prasaja utawa komplèks. Quadrilateral bisa awujud convex utawa concave. Taxonomy of quadrilaterals. Lower forms are special cases of higher forms.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut