Rødgrød

Rødgrød ( Danish: [ˈʁœðˀˌkʁœðˀ] (pra=|Babagan swara iki ), Rote Grütze ( cara Jerman: [ˈʁoːtə ˈɡʁʏtsə]pra=|Babagan swara iki utawa Rode Grütt Low German: [ˈroʊdə ˈɡrʏt]pra=|Babagan swara iki ), tegese " grumbulan abang", yaiku salah sawijining jinis olahan sajian buah legi saka Dhènemarken lan Jerman Lor . Jeneng sajian ing basa Dhènemarken nduwe pirang-pirang elemen sing nggawe pengucapan Dhènemarken dadi angel kanggo penutur non-pribumi, mula rødgrød med fløde (pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ), secara harfiah "bubur abang karo krim", minangka shibboleth sing umume digunakake wiwit awal taun 1900an.[1][2]

Rødgrød
Rote Grütze mit Vanillesoße.JPG
Panggonan asalDhènemarken and Germany
Woworan pokokPotato starch, red summer berries, black cherries, sugar
Buku masakan: Rødgrød  Médhia: Rødgrød
Rote Grütze Jerman (style Gaya Hamburg ″ karo saus vanilla)

ReferensiBesut

  1. Notes and Queries, April 4th, 1903, Volume XI, "Rödgröt med Flöde" on page 269.
  2. Brian Lennon: Passwords: Philology, Security, Authentication. Section on "rødgrød med fløde." Harvard University Press, 2018. ISBN 978-0674980761.