Ramon Magsaysay

Ramon del Fierro Magsaysay (lair ing Iba, Zambales , 31 Agustus 1907 – pati ing Gunung Manunggal, Balamban, Cebu, 17 Maret 1957 ing umur 49 taun) ya iku Présidhèn Filipina ingkang datheng-7. panjenenganipun gumantosaken Elpidio Quirino ugi mengakhiri kalenggahan kepresidenannya wonten taun 1957, kala dipungantosaken déning Carlos P. García.

Ramon Magsaysay
Ph pres magsaysay.jpg
Présidhèn Filipina ke-7
Présidhèn ke-3 dari Republik ke-3
Linggih
30 Dhésèmber 1953 – 17 Maret 1957
Wakil PrésidhènCarlos P. García(1953-1957)
Kang sadurungéElpidio Quirino
Kang sawiséCarlos P. García
Rerincèn dhiri
Lair(1907-08-31)31 Agustus 1907
Iba, Zambales
PatiMaret 17, 1957(1957-03-17) (umur 49)
Gunung Manunggal, Balamban, Cebu
Parté pulitikNacionalista Party
SisihanLuz Banzon
AgamaKatolik Roma
Tandha tangan

kesedanBesut

wonten 17 Maret 1957, Ramon Magsaysay tewas lebet satunggal kecelakaan pesawat ingkang nubruk redi Manunggal, Cebu.