Elizabeth II saking Britani Agung

(Kaelih saka Ratu Elizabeth II)

Elizabeth II (asma timur: Elizabeth Alexandra Mary; 21 April 1926, London - 8 Sèptèmber 2022) punika Rani saking Karajan Manunggal wiwit saking 6 Fèbruari 1952 dumugi surudipun, surya kaping 8 Sèptèmber 2022. Panjenenganipun punika panguwasa monarki konstitusional ingkang ngasta pusaraning praja tumrap sawetawis nagari Commonwealth Realm saha laladan dalah wewengkon perdikanipun. Panjenenganipun ugi minangka pangarsaning pakempalan nagari-nagari kamenwèl wiwit taun 1952.

Gusti Kanjeng Ratu Elizabeth II
Mantan Ratu Karajan Manunggal
Elizabeth and Philip 1953.jpg
Ratu Elizabeth II lan garwa, Pangeran Philip
Ratu saking Karajan Manunggal, Kanada, Australia lan Alam Persemakmuran sanèsipun
Panjenengan6 Fèbruari 1952 – 8 September 2022
(&&&&&&&&&&&&&070.&&&&&070 taun, &&&&&&&&&&&&0230.&&&&&0230 dina)
Pamakuthan2 Juni 1953
LeluhurISR George VI saking Karajan Manunggal
Putra MakuthaISR Charles III
MahamantriPirsani pratélan
LairPutri Elizabeth saking York
21 April 1926
Mayfair, London, Karajan Manunggal
Surud8 September 2022 (yuswa 96 taun)
Kadhaton Balmoral, Aberdeenshire, Sekotlan
Astana19 September 2022
Kapel St George, Kastel Windsor
GariniPangéran Philip
Putra
Rincèn
ISR Charles III
Anne, Putri Praja
Pangéran Andrew, Adipati York
Pangéran Edward, Earl saka Wessex
Jeneng dawa
Elizabeth Alexandra Mary
WangsaWangsa Windsor
BapaISR George VI
IbuRatu Elizabeth Bowes-Lyon
AgamaGréja Inggris lan Gréja Sekotlan
Tapak tangan

Panjenenganipun punika putra-Dalem saking Ratu George VI. Saking palakraminipun kaliyan Pangéran Philip, wiwit taun 1947, panjenenganipun kagungan putra cacah sekawan inggih punika: Pangéran Charles, Putri Anne, Pangéran Andrew lan Pangéran Edward.

Ugi pirsaniBesut

Pranala njawiBesut

Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan: