Tuduhaké menu pokok

Liberty Enlightening the World, kondhang minangka Statue of Liberty utawa Reca Liberty, iku sawijining reca ukuran raseksa sing dumunung ing Pulo Liberty, ing sungapan Kali Hudson ing New York Harbor, Amérikah Sarékat. Reca iki bebungah saka Prancis marang Amérikah Sarékat ing pungkasan abad kaping 19 lan minangka simbul sugeng rawuh marang para tamu, imigran lan wong Amérika sing bali saka lelungan.

Sana Warisan Donya UNESCO
Patung Liberty
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Freiheitsstatue NYC full.jpg
JinisBudaya
Wewatoni, vi
Rujukan307
Tlatah UNESCOAmérika
Sujarah prasasti
Prasasti1984 (Sési kaping 16)

Reca prunggu sing diserahaké ing tanggal 28 Oktober 1886 iki minangka bebungah satus taun kamardikan Amérikah Sarékat lan minangka ungkapan kekancan antara kaloro nagara. Pemahat reca ya iku Frederic Auguste Bartholdi, lan Gustave Eiffel (désainer Menara Eiffel) ngrancang struktur penyangga jeroné. Reca Liberty iku salah siji lambang AS sing paling misuwur ing saindhenging donya, lan nglambangaké kamardikan lan kabébasan saka tekanan.

Wiwit taun 1984 reca Liberty mlebu sajeroning pratélan Situs Warisan Donya UNESCO

Pranala njabaBesut