Rématologi

(Kaelih saka Rheumatologi)

Rematologi, iku subspesialis èlmu lelara njero, kang konsèntrasi marang diagnosis lan terapi lelara rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, kang tegesé "kang mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, kang tegesé "èlmu". Para rheumatolog mligi urusan karo masalah kang nglibataké kaanan jaringan konektif.

Laserbehandling.jpg

LelaraBesut

Lelara kang didiagnosis rheumatolog kalebu:


DiagnosisBesut

Reumatolog bisa nerapaké metodhe diagnosis ing ngisor iki:

ParawatanBesut

Sapérangan gedhé lelara rematik ditambani nganggo analgesik, NSAID (Non-Steroid Anti-Inflammatory Drugs), steroid (sajeroning kasus serius), DMARD (Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drugs), antibodi monoklon, kaya infliksimab lan adalimumab, lan reseptor TNF larut etanersept.

Fisioterapi wigati banget sajeroning akèh parawatan kaanan ora teratur rheumatologi.

Pranala njabaBesut