Tuduhaké menu pokok
Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner (lair 22 Mèi 1813 – pati 13 Fèbruari 1883 ing umur 69 taun) punika satunggiling komposer musik saking Jerman ingkang misuwur, pakar téyori musik, lan panyerat, nanging paling misuwur liwat karya operanipun. Musikipun taksih asring dipunmainaken, ingkang paling misuwur inggih punika "Ride of the Valkyries" saking Die Walküre lan "Bridal Chorus" saking Lohengrin. Wagner ugi wujud satunggiling tokoh ingkang kontroversial sanget, amargi inovasi musik lan inovasi dramanipun lan ugi amargi panjenenganipun punika satunggiling panyengkuyung pamikiran-pamikiran anti-semitisme. Salebetipun sajarah musik, panjenengaipun dipungolongaken minangka komponis saking Jaman Romantik.

Karya-karyanipun antawis sanès: Ring von Nibelungen (1876), Tannhäuser (1845, revisi 1861), Tristan und Isolde (1865), kaliyan Parsifal (1882).

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.