Richard von Weizsäcker

Richard Karl Freiherr von Weizsäcker ( cara Jerman: [ˈʁɪçaɐ̯t fɔn ˈvaɪtszɛkɐ] pra=| Babagan swara iki ; 15 April 1920 - 31 Januari 2015) kuwi politikus Jerman ( CDU ), sing dadi Presidèn Jerman wiwit taun 1984 nganti 1994 (saka Jerman Kulon 1984-1990 lan Jerman sing dirambah maneh 1990-1994). Lair ing kulawarga Weizsäcker, sing dadi bagéan saka kulawarga priyayi Jerman, dhèwèké kapisan nyambut gawé ing gréja Injili ing Jerman .

Richard von Weizsäcker
Bundesarchiv Bild 146-1991-039-11, Richard v. Weizsäcker.jpg
Richard von Weizsäcker ing taun 1984
President of Germany
(West Germany until 1990)
Linggih
1 Juli 1984 – 30 Juni 1994
KanselirHelmut Kohl
Kang sadurungéKarl Carstens
Kang sawiséRoman Herzog
Wali kutha Berlin Kulon
Linggih
11 Juni 1981 – 9 Februari 1984
Kang sadurungéHans-Jochen Vogel
Kang sawiséEberhard Diepgen
Rerincèn dhiri
LairRichard Karl Freiherr von Weizsäcker
(1920-Cithakan:NOMORBULAN-15)15 April 1920
Stuttgart, Free People's State of Württemberg, Weimar Republic
Pati31 Januari 2015(2015-01-31) (umur 94)
Berlin, Jerman
BangsaJerman
Parté pulitikUni Kristen Démokratis (Jerman)
SisihanMarianne von Kretschmann
Anak4
AlmamaterBalliol College, Oxford
University of Grenoble
University of Göttingen
Tandha tangan

Dhèwèké wis dadi anggota CDU wiwit taun 1954, dipilih dadi anggota parlemèn ing taun 1969 . Banjur terus nyekel prentah dadi anggota Bundestag nganti dadi Walikota Pimpinan Berlin Kulon, sawise pemilihan negara 1981. Ing taun 1984, Richard von Weizsäcker dipilih dadi Presiden Republik Federal Jerman lan ing taun 1989, dheweke dipilih maneh kanggo jabatan kapindho. Saiki durung ana, bareng karo Theodor Heuss, salah siji mung Présidhèn Républik Federal Jerman, sing wis ngladosi rong istilah limang taun. Sajrone jabatan kaping pindho minangka presiden tanggal 3 Oktober 1990, nyusun limang negara saka tilas Républik Démokratik Jerman lan Berlin Wétan gabung karo Republik Federal Jerman ( rèvisi Jerman ), sing ndadékaké von Weizsäcker minangka kepala negara Jerman sing resmi sacara demokratis. kabèh wiwit Presiden Reich Paul von Hindenburg tilar donya ing kantor tanggal 2 Agustus 1934.

Dhèwèké dianggep minangka presiden Jerman sing populèr dhéwé, [1] dianggep penting banget, amarga ora sopan. [2] [3] Demontine dheweke asring ndeleng dheweke karo kanca partai, utamane Chancellor Helmut Kohl . Dhèwèké misuwur déning pidhatoné, utamané sing dikirim nalika ulang taun kaping 40 ing pungkasan Perang Dunia II ing Éropah ing 8 Mei 1985. Sawisé séda, awaké lan pakaryan pulitiké akèh dilem, kanthi New York Times ngarani awaké "juru kunci kaleresan moral bangsa". [4]

Cathetan sikilBesut

  1. Augstein, Franziska (15 April 2010). "Erster Bürger seines Staates" (ing basa German). Süddeutsche Zeitung. Dibukak ing 20 April 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Gauck würdigt "großen Deutschen"" (ing basa German). Deutschlandfunk. 11 February 2015. Dibukak ing 20 April 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Schäuble, Wolfgang (11 February 2015). "Er ist immer unser Präsident geblieben" (ing basa German). Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dibukak ing 20 April 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Saxon, Wolfgang (31 January 2015). "Richard von Weizsäcker, 94, Germany's First President After Reunification, Is Dead". The New York Times. Dibukak ing 1 February 2015.

Pranala njabaBesut