Rijsttafel

Rijsttafel (diwaca "rèisttafel") yaiku minangka cara nyuguh panganana kang berseri kanthi menu saka laladan-laladan ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Indhiya Nèderlan kang ngadopsi nganggo pakulinan menu utama yaiku sega. Cara penyajian iki populèr ing kalangan masarakat Éropa-Indonésia,nanging tetep disenengi ing Walanda lan diuripaké manèh ing Indonésia ing jaman sakiki.

COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret rond tafel met rijsttafel TMnr 60038639.jpg
Rijsttafel ing taun 1880-an

ÈtimologiBesut

sajeroning basa Walanda: rijst asalé saka basa Prancis Prancis kuna ris; kang tegesé beras, lan tafel sajeroning basa Walanda asalé saka Latin tabula; kang tegesé table utawa méja [1]

Deleng ugaBesut

Cathetan sikilBesut

Pranala njabaBesut