Rita Sugiarto (lair ing Semarang, 19 Sèptèmber 1960; umur 59 taun)[1] punika salah setunggaling penyanyi saha komponis lagu dhangdhut ingkang asalipun saking Indonésia.[1] Rita Sugiarto wiwit misuwur naminipun nalika dhuét ndisi swanten wonten ing filem-filem Rhoma Irama, kados ta filem kanthi irah-irahan "Gitar Tua" ,"Berkelana", saha "Darah Muda".[1] Sasampunipun punika, Rita Sugiarto lajeng solo karir saha ndamel lagu, umpaminipun lagi ingkang irah-irahanipun Jacky.[1] Lagu kanthi irah-irahan Jacky punika dipundamel Rita Sugiarto nalika Rita dados garwanipun penyanyi ingkang nainipun Jacky Zimah.[1] Penyanyi dhangdhut senior kanthi nama Rita Sugiarto boten kesupen gadhah penerus wonten ing karir ingkang dipunyasa.[2] Kadosta Rhoma Irama ingkang sukses ngorbitaken Ridho roma, Mekaten ugi Hj. Elvie Sulkaesih ingkang langkung rumiyin ngorbitakn Fitria Sukaesih ingkang kodhang dados biduanita dhangdhut.[2] Rita Sugiarto ugi badhé ngorbitaken putranipun ingkang anami Rafie Zimah.[2] Putra punika asil pernikahan kaliyan penyanyi Zacky Zimah.[2] Kajawi punika, Rafie Zimah pancen remmen main musik kados ta ngeband.[2] Rita Sugiarto ugi nyiapaken lagu-lagu ingkang dipundamel piyambak kanggé Rafie Zimah.[2] Rita Sugiarto ugi nglatih saha ngarahaken putranipun saéngga nalika nyanyi mangké pancen sampun profésional.[2]

Rita Sugiarto
Rita sugiarto 001.jpg
Rita Sugiarto
Lair (1960-09-19) Sèptèmber 19, 1960 (umur 59)
Indonésia Semarang, Indonésia
Pakaryanaktris, penyanyi

DiskografiBesut

Lagu ingkang naté dipunyanyekaken Rita Sugiarto.[1]

  • Sahdu " - duet Rhoma Irama
  • Piano " - duet Rhoma Irama
  • Zaenal
  • Jacky
  • Pacar Dunia Akherat
  • Cinta Setenga Mati
  • Biarlahj Merana
  • Idaman Hati
  • Lukaku
  • Siksa Kubur
  • Permata Biru
  • Cinta Berawan
  • Air Bunga
  • Cinta Putih
  • Cinta Setenga Mati
  • Kupu Kupu
  • Bukan Yang Kupinta
  • Sejuta Luka
  • Rindu Menanti
  • Khusus malam Ini
  • Iming iming
  • Kuping panas
  • Makin Sayang
  • Joget feat rhoma irama
  • Si kecil
  • Kupu kupu

FilmografiBesut

Film ingkang naté dipunbintangi Rita Sugiarto.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b c d e f g poskota.co.id(dipunundhuh tanggal 24 September 2011)