Sewu Kutha iku tembang Jawa sing kalebu genre campursari lan ditembangaké déning Didi Kempot. Lagu ini nyaritakake sawijining wong sing kelangan pacangané. Lagu iki dadi misuwur banget lan naté ditembangaké déning Sri Sultan hamengkubawana X nalika kampanye Parté Golkar ing Kalimantan Kidul taun 2009.[1]

LirikBesut

Sewu kutha wis tak-liwati
Sewu ati tak-takoni
Nanging kabèh padha 'ra ngerteni
lungamu ing ngendi
pirang taun anggonku nggoleki
seprene durung bisa nemoni

Refrein:
Wis tak-coba, nglalekake
jenengmu saka atiku
satenane aku ora ngapusi
isih tresna sliramu.

Upamane, kowe wis mulya
lila, aku lila
ya 'mung siji dadi panyuwunku
aku péngin ketemu
sanadyan, sakedheping mata
tak-kanggo tamba kangen sajeroning dhadha.

Refrein

Upamane, kowe wis mulya
lila, aku lila
ya 'mung siji dadi panyuwunku
aku péngin ketemu
sanadyan, wektu 'mung sedela
tak-kanggo tamba kangen sajeroning dhadha.
sanadyan, wektu sakedheping mata
tak-kanggo tamba kangen sajeroning dhadha.

RujukanBesut

  1. [1] (diakses 8 Juli 2011)

Pranala njabaBesut