Sadhel

Sadhel utawa sèdhel bisa uga diarani jok ya iku piranti kang biyasa dianggo lungguh ana ing sepédah motor utawa pit. Saka wanguné ana wwerna-warna gumantung panganggoné. Yèn modhèl pit onthèl iku sadhelé cendhèk lan lancip dhapuré, yèn motor dawa lan njebèr. Ing jaman saiki modhèl sadhel bisa diganti-ganti gumantung seléra.

Wangun sadhel kang ana ing sepedah onthel