Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuna salah sijiné kaya ta pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis sajeroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.