Sarah Bernhardt (Prancis: [saʁa bɛʁnɑʁt];[cathetan 1] lair Henriette-Rosine Bernard; 22 utawa 23 Oktober 1844 – 26 Maret 1923) yaiku aktris panggung Prancis sing mbintangi drama-drama Prancis sing paling misuwur ing pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20, kayata La Dame Aux Camelias dening Alexandre Dumas, fils; Ruy Blas dening Victor Hugo; Fédora lan La Tosca dening Victorien Sardou; lan L'Aiglon dening Edmond Rostand. Dheweke uga main peran lanang, kayata Hamlet karangane Shakespeare. Rostand nyebat dhéwéké "ratu pose lan putri gèstur", nalika Hugo muji "swara emasé". Dhéwéké nglakoni pirang-pirang tur teater ing saindenging jagad, lan minangka salah sawijining aktris sing misuwur sing nggawe rekaman swara lan mbintangi film.

Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt by Sarony cph.3a38656.jpg
Bernhardt ing taun 1880
LairHenriette-Rosine Bernard
22/23 Oktober 1844
Paris, Karajan Prancis
Pati26 Maret 1923(1923-03-26) (umur 78)
Paris, Républik Katelu Prancis
PakaryanAktris
Taun aktif1862–1922
BojoAmbroise Aristide Damala
(o. 1882; mati 1889)
Tandha tangan
Sarah Bernhardt signature.svg

CathetanBesut

ReferensiBesut

CitationsBesut

Works citedBesut