Tuduhaké menu pokok

Pasagi telu utawa pesagi telu iku arané wangun kang awujud telung sisih kang wujud garis lan telung pojok (sudut) ing kang gunggung kateluné 180° (drajad).

Pasagi telu
Triangle illustration.svg
Pasagi telu
Rusuk land vertex3
Schläfli symbol{3} (for equilateral)
Jembarvarious methods;
see below
Internal angle (degrees)60° (for equilateral)

Wangun segiteluBesut

Miturut dawané pérangan sisih:

 
Euler diagramWujudipun lan wujud segitiga lan sudut.
  • Segitelu padha sisih ya iku segi telu kang katelu sisihé padha dawané. Wujud pojoké serasi lan padha gedhéné ya iku 60o.
  • Segitelu padha sikil ya iku segi telu kang loro saka telung sisihé padha dawané. Segi telu iki nduwè ni loro pojok kang padha gedhéné
  • Segitelu sembarang ya iku kang katelu sisihé (dawa lan wujud/gedhé pojoké) béda-béda.
     
Segitiga padha sisihSegitiga padha sikilSegitiga sembarang

Uga delengenBesut