Selat Alas iku selat kang ngubungaké Pulo Lombok karo Pulo Sumbawa. Selat iki minangka salah siji papan penangkapan nus kang wigati ing Indonésia. Sajeroning taun 1974-1983, produksi nus ing Selat Alas ngancik rata-rata 15 persèn saka produksi nasional, nanging saiki wis rada suda.

Pulo Lombok lan Sumbawa let-é watara 29 mil segara. Panyeberangan antar pulo dilayani ngango kapal feri, kang mbutuhaké wektu watara siji setengah jam (Plabuhan Kayangan ing Lombok menyang Kacamatan Seteluk).

Pranala njabaBesut