Selat Bangka

Selat Bangka iku selat sing ngubungaké Pulo Sumatra karo Pulo Bangka, ing perairan sisih barat Segara Jawa. Selat Bangka uga ngubungaké Provinsi Sumatra Kidul karo Kapuloan Bangka Belitung.