Seo Jae-pil

Seo Jae-pil (Koréa: 서재필 徐載弼, lair ing Bosung,(saiki Cheonra Kidul), Koréa Kidul, 7 Januari 1864 – tilar donya ing Media, Philadelphia, Koréa Kidul, 5 Januari 1951 kanthi yuswa 87 taun) ana resistance Pejuang lan pulitikus, wartawan, liberalisme filsuf, dhokter anatomi Saka Koréa. pisanan sipil tengen pejuang saka Koréa Kidul.

Seo Jae-pil, 1896

Ing taun 1896, tinemu saka Independen News(독립신문 獨立新聞), kamardikan klub(독립협회 獨立協會), sepuluh èwu wong klub(만민공동회 萬民共同會). amreican jenengé Philip Jaisohn, Philip Jason.

Pranala njabaBesut