Monoril iku sawijining sepur metro utawa kanthi jalur sing dumadi saka ril tunggal, béda karo ril sepur tradhisional sing nduwèni loro ril paralèl. Lumrahé ril kagawé saka beton lan rodha sepuré kagawé saka karèt, saéngga swarané ora ramé kaya sepur tradhisional.

Tipe monorelBesut

Ana rong jinis monoril, ya iku:

  • Tipe straddle-beam ya iku sepur lumaku ing sadhuwuring ril.
  • Tipe suspended ya iku sepur nggantung ing ngisor ril.

Pranala njabaBesut

Monorel lumrahéBesut

Monorel tinamtuBesut

Grup Advokasi MonorilBesut

  • Austin Monorail Project - sebuah advokasi sistem monorel nirlaba sebagai transit untuk Austin, TX
  • 2045 Seattle - a pergerakan tingkat bawah yang mendukung the pembangunan transit monorel cepat di Seattle, WA

Kacilakan Monoril ing Kebun Binatang Metro TorontoBesut