Sèrsan Dua

(Kaelih saka Sersan Dua)

Sèrsan Dua iku tataran paling cendhèk sajeroning golongan kapangkatan bintara. Ana loro cara kang bisa diayahi supaya namapa pangkat iki:

  1. Bintara saka masarakat umum:
    1. TNI-AD, liwat Sekolah Calon Bintara Pajurit Karier TNI-AD utawa Secaba PK TNI AD. Dilaksanakaké ing Komando Pendidikan (Dodik) Secaba ing saben Kodam. Kanggo Korps Wanita TNI-AD, Secaba ditempuh ing Pusdik Kowad Bandung.
    2. TNI-AL, liwat Sekolah Calon Bintara Pajurit Karier TNI-AL utawa Secaba PK TNI AL. Dilaksanakaké ing Komando Pendidikan Angkatan Laut (Kodikal) Surabaya.
    3. TNI-AU, liwat Sekolah Pertama Bintara Prajurit Karir atau Semaba PK TNI-AU. Dilaksanakaké ing Lanud Adisumarmo Sala.
  2. Bintara saka Tamtama:
    1. TNI-AD, liwat Sekolah Calon Bintara Reguler TNI-AD. Lumrahé miturut korps kaya Sekolah Calon Bintara (Secaba) Reguler Kecabangan Infanteri.
    2. TNI-AL, liwat Sekolah Calon Bintara Reguler TNI-AL. Dilaksanakaké ing Kodikal Surabaya.
    3. TNI-AU, liwat Sekolah Pembentukan Bintara TNI-AU. Dilaksanakaké ing Skadron Pendidikan (Skadik) 403 Lanud Adisumarmo sajeroning telung sasi.
Tandha pangkat Sersan Dua TNI AD

Cathetan: TNI-AD uga utawa tau nganakaké Secaba Khusus Babinsa , Secaba Reguler Khusus Kopassus, Secaba Reguler Infanteri ing saben Resimen Induk Kodam (Rindam). déné TNI-AL uga nganakaké Secaba mirunggan POM-AL.

Sajeroning lingkungan Korps Infanteri TNI-AD utawa Korps Marinir, sawijining Sersan Dua bisa mimpin regu wadyabala.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut