profesor Severus Snape

Severus Snape ya iku karakter guru Ramuan lan Pertahanan déning Ilmu Hitam lan uga kepala sekolah (taun kapitu) nggantikake Albus Dumbledore ana ing sekolah sikir Hogwarts. Dhèwèké diaritakake duwé irung bengkong kaya cucuk manuk garudha lan duwé rambut klimis-iteng-cendhek. Sajeroning filem-filem Harry Potter, Snape diperanake déning Alan Rickman.[1]

Latar BelakangBesut

Snape lair saka pasangan Tobias Snape (muggle) lan Eileen Prince (penyihir).

Cathetan sikilBesut

Pranala njabaBesut