Shakshouka

Shakshouka ( Arab: شكشوكة‎‎ , uga dieja shakshuka utawa chakchouka ) yaiku sajian endhog godhog ing saos tomat, lenga zaitun, mrica, bawang lan bawang putih, lan umume dibumbui karo jinten, paprika, lombok rawit, lan pala . Sasuguh kasebut wis ana ing budaya Mediterania wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. [1] [2] [3]

Shakshouka
Shakshouka with five cooked eggs on top of tomato sauce in cast iron skillet
Shakshouka in a cast iron pan
Jeneng liyanéShakshuka, chakchouka
Panggonan asalDisputed; Maghreb, Ottoman Empire or Yemen
Buku masakan: Shakshouka  Médhia: Shakshouka

RujukanBesut

  1. Roden, Claudia (2008). The New Book of Middle Eastern Food. Knopf Doubleday Publishing Group. p. 168. ISBN 9780307558565.
  2. Ly, Linda (2015-03-20). The CSA Cookbook: No-Waste Recipes for Cooking Your Way Through a Community Supported Agriculture Box, Farmers' Market, Or Backyard Bounty (ing basa Inggris). Voyageur Press. ISBN 9780760347294. Diarsip saka sing asli ing 2017-11-16. Dibukak ing 2017-11-15.
  3. Stafford, Alexandra (2017-04-04). Bread Toast Crumbs: Recipes for No-Knead Loaves & Meals to Savor Every Slice (ing basa Inggris). Potter/TenSpeed/Harmony. ISBN 9780553459845. Diarsip saka sing asli ing 2017-11-16. Dibukak ing 2017-11-15.