Tuduhaké menu pokok

Sistem Pétungan Internasional (jeneng asli sajeroning basa Prancis: Système International d'Unités utawa SI) iku sistem pétungan ékan utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, ya iku dawa (mèter), bobot (kilogram), lan wektu (dhetik/sekon). Sistem SI iki kanthi resmi dipigunakaké ing kabèh nagara ing donya kajaba Amérikah Sarékat (sing migunakaké Sistem Imperial

Petungan SIBesut

Rong petungan tanpa dhimènsi ya iku radian (rad) lan steradian (sr).

Unit-unit liyaBesut

Unit-unit liya kang bisa dijabarake saka kombinasi unit-unit dhasar: