Tuduhaké menu pokok

Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Star Wars Episode I: The Phantom Menace (Jawa 'Ancaman Siluman') ya iku sapanunggal saka seri Star Wars, ingkang nyaritakaké kauripan ing akasa madya utawa anthariksa. Film iki didamel mnalika taun 1999 lan disutradarai lan diwiwiti naskah caritané kaliyan George Lucas. Film iki kalebu trilogi kaping loro saka sekawan filem inkgkang sampun dirilis saka Star Wars ya iku filem sabanjuré filem Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back rilis.[2]

Film iki maosi carita babagan Jedi Master Qui-Gon Jinn lan murid, Obi-Wan Kenobi, ingkang gadhah tugas mengawal lan melindungi Ratu Amidala.[3] ing sajeroning prakarsa marang planit Naboo bande tindhak menyang Coruscant gadhah misi medali lang ngerampungaké paperangan planit-planit.[4]. Film ingkang miwiti ana téntara Jedi iku sampung ngagem blue ray filem.

Cathetan sukuBesut

  1. a b "Star Wars: Episode I – The Phantom Menace". Box Office Mojo. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "21st Annual Young Artist Awards: 1998–1999". Young Artist Foundation. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "The 500 Greatest Movies of All-Time: 451–447". Empire. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. Moyers, Bill (1999-04-26). "Of Myth And Men". Time Magazine. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njabaBesut