Sujebi

Sujebi ya iku jinis sup pangsit kang digawé saka godhogan sup kaldu karo adonan glepung gandum kang rada kanthil.[1][2] Adonan kang wis diwangun cilik-cilik dilebokake ing jangguk (sup saus kecap) utawa miyeokguk (sup rumput laut) lan bisa ditambahi bahan-bahan kaya ta labu, kenthang, kimchi jinis-jinis liyané.[1] Tradisi sujebi dirasakake nalika mangsa panas ingKoréa.[1] Para tani kang mlarat, ngosumsi nalika persediaan beras lan jewawute wi entek lan wong-wong kang ekonomine ana padha ngonsumsi sujebi.[1] Saliyané iku ing festival Chilseok tanggal 7 wulan kaping 7, wong Koréa ngonsumsi bahan panganan saka gandum amarga sawisé tanggal iki dipercaya kabèh gandum bakal duwé kualitas apik[1]

Sujebi karo banchan.

Cathetans sukuBesut

  1. a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. p. 86. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value: length (pitulung).
  2. Hearty Sujebi in Samcheong-dong, koreatimes. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.