Suku (aksara Jawa)

(Kaelih saka Suku (Hanacaraka))

Suku iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, sing ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /u/. Sandhangan swara suku iki dunungé ing ngisor lan samburiné aksara. Pocapan aksara nglegena sing dipasangi sandhangan iki banjur owah, tuladha aksara nglegena 'ga' sing dipasangi sandhangan wulu dipocapaké 'gu'.

Suku
Sandhangan swara

Pasangan aksara uga bisa diwènèhi sandhangan suku, nanging tumrap aksara "ta", "ka" lan "la" yèn diwènèhi sandhangan suku panulisané owah dadi wangun wutuh.

Sajeroning standar Unicode versi 5.2 kodhe sandangan suku iki wujud kodhe A9B8[1]

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut