Taling tarung iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, kang ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /o/. Sandhangan swara taling tarung iki dunungé ing sakiwa-tengening aksara. Pocapan aksara nglegena kang dipasangi sandhangan iki banjur owah, tuladha aksara nglegena 'ga' kang dipasangi sandhangan wulu dipocapaké 'go'.

Taling tarung
Sandhangan swara

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut