Sulaiman bin Mihran

Sulaiman bin Mihran utawa luwih kawentar kanthi jejuluk Al-A'masy ya iku ulama generasi tabingin kang asalé saka Thabaristan lan pindhah menyang Kufah nalika isih bocah. Piyambakipun air ing taun 61 H lan ketemu pira-pira sakabat kaya ta Ibnu Mas'ud lan Anas bin Malik sahengga kalebu golongané tabingin anom. Déné kang ngriwayataké kadis saka al-A'masy kaya ta ats-Tsauri, Ibnu Uyainah, Ibnu al-Mubarak, Fudhail bin Iyadh, lan liya-liyané.[1]

Al-A'masy seda ing taun 148 H.[1]

RujukanBesut

  1. a b Farid., Ahmad (2012). Biografi 60 ulama ahlussunnah : yang paling berpengaruh & fenomenal dalam sejarah Islam. Jakarta: Darul Haq. ISBN 9789791254656. OCLC 960359626.