Surat Al Hadiid

al-Hadiid
الحديد
Al-Hadid.png
Informasi
Makna Besi
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 57
Juz Juz 27
Statistik
Gunggung ruku' 4 ruku'
Gunggung ayat 29 ayat

Surah Al-Hadid (basa Arab:الحديد, "Besi") yaiku surat nomer 57 saka Al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah lan cacahé ana 29 ayat.Dijenengke Al Hadiid sing duwé teges wesi.

Pokok/IsiBesut

  • Keimanan
  1. Mung marang gusti Allah kabèh urusan bakal balik
  2. Sipat Allah lan Asmaaul Husna lan bab kang njlèntrèhaké kuwasane gusti Allah ing langit lan bumi
  • Hukum-ukum
  1. Perintah nafkahké bandha.
  • Liyané
  1. Kahanan wong kang munafik ing dina kiamat
  2. Hakikat urip ing donya lan urip ing akhirat
  3. Tujuan digawene wesi
  4. Tujuan diutusé para rasul
  5. Urip kerahiban ing agama Nasrani ora saka ajaran Nabi Isa
  6. Unèn-unèn marang wong bakhil lan wong kang ngongkon wong liya tumindak bakhil.

Pranala njabaBesut


Surat Sadurungė:
Surah Al-Waqi’ah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Al-Mujadilah
Surat 57