Gong suwuk

(Kaelih saka Suwukan)

Gong Suwuk utawa siyem iku salah siji perangkat gamelan Jawa kang ditabuh lan nduwé ukuran kang gedhé dhéwé sawisé gong ageng, diametere antara 50 nganti 60 cm. Gong suwuk iku racaké diso'ake/digantung ing pérangan mburi bareng karo gong ageng.

Gong Ageng lan Gong Suwukan - saka Commons

WujudBesut

Wujud gong suwuk iki padha persis karo gong ageng ning luwih cilik. Ing gambar, gong ageng iku kang warnané luwih cetha/kuning.

SwaraBesut

Gong suwuk iki nduwé nada luwih dhuwur katandhing gong ageng, ya iku kanthi nadha 2 (loro) gedhé.

FungsiBesut

Gong suwuk ditabuh kanggo tandha akir babagan musik sedurung gong ageng ditabuh.