Tuduhaké menu pokok

Républik Tajikistan iku nagara sempalan Uni Soviet ing Asia Tengah kang wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan, lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé wujud dataran dhuwur kang ora wewatesan karo segara.

Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Surudi milli
Kutha krajan
lan paling gedhé
Dushanbe
Basa resmi Tajik
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 7.321.000 (95)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung AS$7,85 miliar (142)
 •  Per kapita AS$1.246 (170)
Valuta Somoni (TJS)
Zona wektu (UTC+5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5)
Kodhé bèl 992
TLD Internèt .tj

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut